Returnarea produselor

Conform ordonantei nr. 130 din 31 august 2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta, Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului că renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

In cazul exercitarii dreptului de denuntare unilaterala a contractului de catre consumator, comerciantul are obligatia sa ramburseze sumele platite de consumator fara a-i solicita acestuia cheltuielile aferente rambursarii sumelor.

Rambursarea sumelor se va face in cel mult 30 de zile de la data denuntarii contractului de catre consumator.
Cheltuielile de rambursare a produselor privesc exclusiv consumatorul, tot lui revenindu-i sarcina de a-si gasi singur curierul cu care va returna produsul achizitionat. BG Design Computers S.R.L. isi rezerva dreptul de a refuza returnarea produsului daca:

  • - produsul nu mai are ambalajul original complet in care a fost livrat;
  • - imprimanta sau multifunctionala are consumabilele desigilate;
  • - echipamentele de pe care s-au dezinstalat sistemele de operare sau alte programe cu care au fost livrate;
  • - etichetele de identificare sunt deteriorate sau lipsesc;
  • - licentele OEM activate (licente preinstalate pe notebook-uri sau sisteme desktop);
  • - produsul a fost adus la comandă (din aceasta categorie fac parte produsul/produsele comandata de catre Beneficiar, care nu se afla in stocul uzual al Furnizorului dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme si a platii unui avans, in termenii agreati de parti.)
Produsele sau categoriile de produse urmatoare nu se pot returna decat daca sunt sigilate:
  • Consumabile;
  • Licente software(sisteme de operare, antivirusi, etc.);
  • Produsele din categoria "servere";
  • Jocuri si Filme


In cazurile in care produsele returnate prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, lovituri, urme de uzura, zgarieturi, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.


De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate).


Daca returul a fost refuzat pentru unul dintre motivele enumerate mai sus, costul transportului inapoi catre cumparator se va face pe cheltuiala acestuia.


In cazul in care au fost achizitionate mai multe produse de acelasi fel, nu se poate returna decat un singur produs desigilat, restul cantitatii este acceptata doar daca produsele sunt sigilate.